TRABZONSPOR’UN DERİN(!) BAŞKANI
Ertuğrul Özgün

Ertuğrul Özgün

MEMLEKET İŞLERİ

TRABZONSPOR’UN DERİN(!) BAŞKANI

05 Aralık 2015 - 02:07

Trabzonspor’un son kongresinde, Trabzonspor’un derin güçleri(!) görev başındadır.

Önceki yönetimle iktidar partisi arasındaki ilişkiler iyi gitmemiş, İktidar partisi hem açıkça, hem dolaylı olarak Fenerbahçe’den yana tavır koymuş. Her türlü entrika kullanılarak Trabzonspor’un hem şampiyonluğu elinden alınmış, hem de tesislerinin inşaatı bir türlü başlatılamamıştır.

Taraftarlarını iyi tanıyan Trabzon’un derin(!) güçleri: taraftar ayağa kalkmışken:

“Kulüp yönetimimizin iktidar partisi ile diyalogu iyi yürümüyor. İktidar desteğini alamadığımız taktirde ne elimizden alınan şampiyonluğumuzu geri alabilecek, ne de tesislerimizi tamamlayabileceğiz. O zaman biz de iktidar yanlısı bir kulüp başkanı seçerek bu sorunlarımızı çözemeliyiz.” Ddiyerek derin bir plan(!) oluştururlar.

Önce iktidar yanlısı olduğu cümle alam tarafından bilinen bir başkan adayı belirlenir.

Medikal Park Hastaneleri  Yönetim Kurulu Başkanı: Muharrem Usta.

Sonra da karşısına; muhafazakar delegenin desteğini alacağı hesaplanarak iktidarla ilişkisi olmayan birini oturturlar. İbrahim Hacıosmanoğlu.

Sayın Prof.Dr. Yakup Aslan hocamızın anlatımı ile;

Dik duran, ancak kimseye diklenmeyen,

Sert görünümüne rağmen, son derece yumuşak huylu ve beyefendi bir kişiliğe sahip olan,

Kendi sermayesinin patronu olan, başkasının sermayesine güvenerek konuşmayan,

“Benim çok param var” diye hava atmayan, ancak para vermek söz konusu olduğunda gereğini hiç tereddüt etmeden yapan,

Allah'tan başka kimseden korkmayan,

Adaletsiz gücün yanında yer alıp “verilenle yetinmek yerine”, adaletin yanında durarak “istediğini almayı” ilke edinen,

Türk ve Avrupa Futbol camialarında iyi tanınan,

Türk Futbol Camiasında sözü dinlenen,

50’den fazla sayıda Trabzon kökenli Kulüp başkanı ve birçok Anadolu Kulüp başkanı ile yakın diyalogları olan ve onlar tarafından takdir edilen,

Şike sürecinde sesi mevcut başkandan bile daha fazla çıkan ve emek hırsızları ile mücadele eden,

Haksızlığa asla tahammülü olmayan, bir spor adamıdır, İbrahim Hacıosmanoğlu.

Değerli hocamızın saydığı bütün bu özelliklerinin yanına bir de Milliyetçi Muhafazakâr bir aileden geldiği bilgisi konulunca hesap tamamdır.

Hesap şudur: Yüzde seksen beşi milliyetçi muhafazakar olan Trabzon halkı; “takımının şampiyonluğunu elinden aldığına inandığı iktidar  partisinin desteğini alan adaya tepki gösterecek ve milliyetçi muhafazakar diğer adayı destekleyecektir.”

O kadar ince düşünülür ki iktidar yanlısı adayın en yakını olduğu bilinen ve delege üzerinde etkisi olduğu düşünülen bir şahıs bile kendi yakınını değil, diğer adayı destekleyerek delegeler her türlü şüpheden uzaklaştırılır.

Plan işler, bu satırların sahibi dahil milliyetçi muhafazakar herkesin desteğini alan İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor’a kulüp başkanı seçilir.

Trabzonspor delegesinin iktidar partisi karşıtı diye seçtiği  klüp Başkanı, Kazlıçeşmedeki mitingde kendisine aşık olduğunu ilan ettiği, iktidar partisi lideri ile el ele tutuşup Fenerbahçeli, İstanbul seçmenini selamlar.

Sonra ne mi olur?

Oyuncularına olan borcunu ödeyemeyecek duruma geldiği söylenen Trabzonspor dünya yıldızı oyuncular transfer eder(!).

Akyazı tesislerinin yapımı son süratle devam eder(!).

Peki gerçek nedir?

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, trabzonspor’un toplam borcunun 397 Milyon 82 bin 197 TL olduğunu açıklar.

Bazı dönemlerde sorunlar yaşasa da Hala Dört büyük takımdan biri olma ünvanını taşıyan Trabzospor, kümede kalma mücadelesi veren takımlar sınıfına düşer.

Ligin son sırasındaki takım geldiği Trabzon’da maça çıkmadan önce, üç puan almak için geldik diyecek cesareti bulur, hatta üç puanı alır.

Takımda cesaret, savaşma ve mücadele azmi dibe vurur.

Trabzon’un şehir kültürünü temsil etmesi beklenen başkanın, sokak kabadayılığı düzeyine düşen tavır ve davranışları, taraftarını utandıran boyutlara ulaşır.

Şimdi, Trabzonspor’u halkıyla birlikte öldüren bu şahıstan desteğinizi çekin diyeceğim ama sırf inadına mevcut başkanı destekleyecek bir yüzde yetmiş tanıyorum.

YORUMLAR