AKCİĞER KANSERİYLE İLGİLİ TÜM MERAK EDİLENLER KANSERLE DANS DERNEĞİ DİJİTAL EĞİTİMLERİNDE
Kanserle Dans Derneği, Kasım ayı süresince yürüteceği akciğer kanseri farkındalık çalışmaları kapsamında hastalık süreçlerinden psikolojiye, yeni geliştirilen tedavilerden beslenmeye kadar akciğer kanserinde tüm merak edilen konuları cevaplayan dijital eğitimlerine başlıyor.
Akciğer kanserinin dünyada ve Türkiye’ de en sık görülen ve en fazla can kaybına neden olan kanser türü olduğuna dikkat çeken Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan, “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” çalışmalarıyla dernek olarak amacımız hastalarımızın ve yakınlarının en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak, immünoterapi gibi yeni tedavi yöntemlerinden haberdar olmalarına yardımcı olabilmek ve yaşadıkları süreçte yanlarında olabilmek.” dedi.
Kanserle Dans Derneği adına konuşan Gürkan, yapılacak dijital eğitimlerin “akciğer kanseri ve yeni tedavi yöntemleri, psikoloji, beslenme” gibi merak edilen tüm konuları kapsayacağını belirtti. Bu eğitimlerle kamuoyunda akciğer kanseri farkındalığının artırılmasının yanı sıra, Kovid-19 pandemisi sürecinde uzaktan bilgilendirme yoluyla hasta ve hasta yakınlarına destek olunmasının da hedeflendiğini ve yapılacak digiital eğitimlerde işitme engelli kişilerinde faydalanabilmesi için işitme dili çevirisinin yapılacağını da belirtti.
9 Kasım 2020 – Kanser alanında Türkiye’nin önde gelen hasta dernekleri arasında yer alan Kanserle Dans Derneği, “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” vesilesiyle akciğer kanseri konusuna dikkat çekmek ve farkındalık çalışmalarına destek vermek amacıyla hastalar ve hasta yakınlarına yönelik dijital eğitimler serisini 11 Kasım itibariyle başlatıyor. İlgilenen herkesin katılabildiği ve konunun uzmanları tarafından verilecek dijital eğitimlerle, pandemi sürecinde yapılacak uzaktan eğitimlerle özellikle kanser hastalarının gerekli hijyen koşullarında ve sosyal mesafeyi koruyarak doğru bilgiye erişimlerinin sağlanması hedeflenmekte.
Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan yaptığı açıklamada; akciğer kanserinin dünyada ve Türkiye’ de en sık görülen ve en fazla can kaybına neden olan kanser türü olduğunu belirtti. Akciğer kanserinin dünya çapında her yıl yaklaşık 2,1 milyon insanı etkilediğini ve tahmini 1,7 milyon can kaybına neden olduğuna dikkat çekti. Akciğer kanserinin dünya çapında ve ülkemizde en fazla can kaybına neden olan kanser türü olduğunu belirten Gürkan, sigara içenlerin akciğer kanseri riskinin yaşam boyu sigara içmeyenlere göre ortalama on kat daha yüksek olduğunu vurguladı. Gürkan “Akciğer Kanseri Farkındalık ayı dijital eğitim çalışmalarıyla dernek olarak amacımız, hastalarımızın ve yakınlarının en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak, bu alanda yeni tedavi yöntemlerinden haberdar olmalarını temin etmek ve tedavi süreçlerinde yanlarında olabilmek.” dedi.
Kanserle Dans Derneği Başkanı Sevil Gürkan yapılacak olan dijital eğitimlerin; akciğer kanseri ve yeni tedavi yöntemleri, psikoloji, beslenme gibi konuları kapsayacağını belirtti. Yapılacak eğitimlerle öncelikli olarak akciğer kanserinin nedenlerine, erken teşhisin yaşamsal önemine ve immünoterapi gibi yeni geliştirilen tedavilere yönelik farkındalığın artırılmasının ana hedefleri olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra yapılacak çalışmayla hastalar ve hasta yakınlarının KOVİD-19 pandemisi sürecini rahat atlatmalarına destek verilmesinin de amaçlandığını kaydetti.
Gürkan, psikoloji ve beslenme konularında verilecek olan eğitimlerle takipteki kanser hastalarının psikoloji ve beslenmeye bağlı şikayetlerinin önüne geçilebilmesinin hedeflendiği aktardı. Verilecek dijital eğitimlerle KOVİD-19 sürecinde uzaktan bilgilendirme yoluyla hasta ve hasta yakınlarının hastane ortamına girmeden, evlerinden gerekli bilgilere erişimlerinin sağlanması mümkün olabilecek.
Akciğer Farkındalık Ayı kapsamında yürütülecek olan bu çalışmaların hastalar ve yakınlarına sağlayacağı destek kadar, toplumda yaratılacak olan akciğer kanseri farkındalığı için de çok değerli olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Sevil Gürkan; “Bu projede yanımızda olan değerli hekimlerimiz Prof. Dr. Umut Demirci, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Doç. Dr. Cantürk Taşçı başta olmak üzere, projeye emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve bu projenin hayata geçirilmesine verdiği koşulsuz destek ile katkı sağlayan BMS firmasına bir kez daha en içten teşekkürlerimizi iletmek isteriz.” dedi.
İlk dijital eğitim 11 Kasım 2020’de saat 21.00’de Kanserle Dans Derneği Facebook sayfasından (www.facebook.com/kanserledansdernegi) canlı olarak yapılacaktır. Derneğin instagram sayfasından ve sonrasında YouTube hesabından da izlenebilecektir.