BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ DEMEYİN

Uzm. Psikolog Zeynep Demirbozan, Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı' konulu söyleşiye katıldı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir  Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen söyleşide Küçükçekmeceli ebeveynlerle bir araya gelen Demirbozan, aileleri çocuklarını zararlı maddelere karşı korumaları konusunda uyardı.

“AİLELER ÇOCUKLARIYLA BU KONUYU KONUŞMALI”

Sigara ve alkol kullanan gençlerin daha kolayca madde bağımlısı olduklarını kaydeden Demirbozan, “Hiçbir aile ‘Benim çocuğum yapmaz’ dememeli. Bu nedenle çocuklarınızı bu konuda uyarmalı, uyuşturucu maddelerin zararlarını, insanı ölüme sürüklediğini açıkça anlatmalısınız. Yoksa çocuk sosyal çevresinden yalan yanlış bilgiler edinerek, merak duygusunu yenemeyerek madde kullanmaya başlayabilir.”dedi.

“ÇOCUĞUNUZU GÖZLEMLEYİN”

Gençlerin aileleriyle yaşadığı iletişim eksikliği ve huzursuzluklar başta olmak üzere merak ve arkadaşıma yardım edeceğim diyerek madde kullanmaya başladığını da sözlerine ekleyen Demirbozan, “Ailelerin çocuklarının takipçisi olması gerekiyor. Çocuğunuzda herhangi bir değişim var mı? Arkadaşları sık sık değişiyor mu? İçine mi kapandı? Fiziksel görünümünde bir değişiklik var mı? İnternette hangi sitelere giriyor? Bunları gözlemlemelisiniz.”diye konuştu.

Uzm. Psikolog Demirbozan, çocuklarının uzun süredir madde kullandığını fark eden ailelerin ise, çocuklarına madde bağımlılığından kurtuluş olduğunu anlatmaları gerektiğini söyledi.