CAKIR.Geleceğin Türkiye'si MHP ile şekillenecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon milletvekili aday adayı İbrahim Çakır , 'Bilinçli üretken bir toplum için eğitim çok önemli bir mihenk taşıdır' dedi.

Çakır partisinin eğitime verdiği öneme dikkat çekerek eğitimli bir toplumun müreffeh,aydın ve gelişmiş bir ülke yaratacağına inandığını belirterek, mevcut eğitim politikalarının yanlış ve plansız olduğunu kaydetti.Eğitim sorununun kenara atılarak değil üzerine gidilerek çözülebileceğini söyleyen Çakır, kendilerinde bu gücü gördüklerini ve bu sorunu çözeceklerine dair umutlu konuştu.

Çakır, “Her yıl 400 bin İİBF mezunu, 300 bin öğretmen adayı ülkemin sokaklarında işsiz gezerken, bu tabloyu görmek içler acısıdır. Bu durum ancak planlı ve programlı bir sistemle halledilebilir. ‘Her üniversite mezunu atanacak diye bir kural mı var’ diyen bir iktidar anlayışıyla değil, akademik eğitimini tamamlamış yarının büyüklerine daha fazla imkan vererek kabiliyet ve yetenekleriyle geleceğin Türkiye’sini genç arkadaşlarımızla inşa edeceğiz” diye konuştu.