İmam Hatip Liseleri Of'ta yarıştı

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün organize ettiği Anadolu İmam Hatip Liseleri arası 'Genç Seda' Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Trabzon İl Birinciliği Yarışması Of Sahil Gün Batımı tesislerinde yapıldı.

. Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Seda” Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Trabzon İl Birinciliği Yarışması Of Sahil Gün Batımı tesislerinde yapıldı. Değişik ilçelerden 15 öğrencinin katıldığı yarışmada Maçka Mehmet Rüştü Aşık Kutlu Anadolu İmama Hatip Lisesi birinci, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, yarışmanın üçüncüsü ise Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. 15 öğrencinin yarıştığı yarışmasında okunan Aşr-ı Şeriflerle dinleyiciler Kur’an ziyafeti yaşadı.

“Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Trabzon İl Birinciliği Yarışması’na Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci ve aileler katıldı.

Yarışma okul müdürü Sedat Gül’ün açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Ballıca Belediyesi eski Belediye Başkanı hayırsever Hasan Çakır’a teşekkür ederek başladığı konuşmada: “Kuran ahlakıyla yaşamayı Cenab-ı Mevlam hepimize nasip etsin. Ashaba sorulmuş sizler Kur’an’ı nasıl okurdunuz? Ashap şöyle buyurmuş. Vallahi biz Kurandan bir ayeti okuyup hayatımıza tatbik etmedikten sonra başka bir ayet okumazdık buyurdular. Bu hal üzere yaşamayı okuduğumuzu hayata tatbik etmeyi mevlam hepimize nasip etsin. Yaptığımız bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise konuşmasına başlarken Hasan Çakır’a teşekkür edip katılanlara hoş geldiniz diyerek:“Bugün burada ona uyduğumuz zaman bizleri iki cihan saadetine ulaştıracak olan Allah kelamı Kuran-Kerimimizi güzel okuma yarışmasını yapmak için bizleri burada toplayan öğrencilerimizi hep beraber dinleyeceğiz. Cenabı Allah bu çocukları yetiştiren ve bu yola yönlendiren annelerine ve hocalarına bu dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eylesin. Kuran- Kerim bizim hayat rehberimizdir. Bunu sadece güzel okunması ile yeterli görmememiz lazım. Kuranın okunması, anlanması ve hayata tatbik edilmesi bizi amaca ulaştırır. Her işimizi kurana göre yapmak bizi dünyada ve ahirette aziz ve şerefli eder. Allah kelamı olan Kuran-ı Kerimin diğer kelamlara üstünlüğü Allah’ın diğer yaratıklara üstünlüğü gibidir.  Kuranın 1400 sene önce geldiğini, onun mesajlarının günümüz modern dünyasında uygulanamayacağına yönelik basında çıkan yayınlara itibar edilmeden Kuran’ın bizim mihenk taşımız olduğunun unutulmadan ona bağlı kalınması gerekir. İmam hatip gençliği hem maddi hem de manevi ilimleri okuyarak adeta iki kanatlı kuş gibidirler. Dolayısı ile ülkemizin maddi ve manevi gelişiminde İmam hatip gençliğinin katkıları oluyor ve olmaya da devam edecektir. Allah bu gençliği mahcup etmesin ve bir daha fetret devri yaşatmasın. Buraya gelerek bu gençlere destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, günümüzün hayırlı olmasını dileyerek hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

Yarışmada bir konuşma yapan Of Kaymakamı Eren Arslan şunları söyledi: “Kuran-ı Kerim’i okumanın, anlamanın ve yaşamanın herkes için çok önemlidir. Hem dünya için hem de ahiret için güzel işler yapmak çok önemlidir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, ardından jüri tanıtımı yapıldı. Jüri tanıtımının ardından, yarışmacı öğrencilerin tanıtımı ve yarışma sırası belirlendikten sonra, kura sırasına göre öğrenciler performanslarını sergilediler.

Jüri huzurunda yapılan yarışmada; Maçka Mehmet Rüştü Aşık Kutlu Anadolu İmama Hatip Lisesi birinci, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Araklı Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Yarışmaya katılan bütün öğrenciler, okul temsilcileri ve jüri üyeleri çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 

Yarışma sonunda Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na, Ballıca eski belediye başkanı Hayırsever Hasan Çakır’a ve Yeşilyurt Ailesi adına Mustafa Yeşilyurt’a katkılarından dolayı Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından plaket taktim edildi.

 

Yarışma sonunda Of Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce tüm katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.