İyi Çay İdris Baba'dan Sorulur

İstanbul'da en iyi çay nerededir diye sorarsanız, Dernekpazarı vakfı lokalinde cevabını alırsınız. Bu güzel çayın mucidi İdris Kara. Namı diğer İdris Baba. Tavşan kanı çayı mucidin İdris Kara, meslek sırlarını verirken şunları söylüyor:

Aytekin Akay / İstanbul

“En iyi çayı kullanıyorum. Çaykur, mavi paket Tirebolu. Bu çay harici kullanmam. Pahalıdır ama bana göre en iyisidir. Benim şehir dışından bile müşterim var. Hem çaya hem bana gelir. Sohbetime gelirler. Televizyonlarda 10’a yakın dizide oyunculuk yaptım. Halen Teşkilat ve Kızılcık Şerbeti olmak üzere dizilerde oynamaya devam ediyorum. Çayımızın ikinci sırrı dinlenmiş su. Dışardan suyu alıyorum, dinlendiriyorum. Ondan sonra çayı demliyorum. Üçüncü sırrı da kendim. Sen aynı malzemeyle demlersin iyi olmaz, benim elim farklıdır.”

Yaklaşık 20 yıldır Dernekpazarı lokalini işlettiğini de sözlerine ekleyen İdris Kara, “Beni tanıyanlar, benim çayımı daha iyi tanır. Çay markamı değiştirsem hemen anlarlar. Her zaman taze çay beklerler. Bende beklemişi bayat çay olmaz. Zaten kalmaz. Kalırsa da onun vakti var, döker yenisini yaparım” diyerek sözlerini tamamladı.

Güngören’de Dernekpazarı Vakfı’nda 20 yıldan fazla süredir hizmet veren İdris Kara, 7 gün sabah 10 gece 12 konuklarını ağırlamaya devam ediyor.