KEMENCE VİRTÜÖZÜ'NÜ KARADENİZ KUCAKLADI

Bölgemizin yetiştirdiği ender sanatcılardan kemence virtüözü Tahsin Terzi için sanatcı arkadaşları Trabzon Dernekleri federasyonu organizatörlüğünde Haliç kongre merkezinde 20. yılı sanat gecesi düzenlediler.

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Meslek Grupları Buluşmaları çerçevesinde “Yaşayan

Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yöremizin sevilen sanatçısı Hülya POLAT’ın öncülüğünde

Karadeniz müziğine hizmet vermiş bir çok ünlü sanatçının katılımıyla gerçekleşen Tahsin TERZİ 20.

Sanat Yılı Gecesi 14 Ocak 2015 Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirdi.

 

 Geceye  Trabzon Dernekleri başkanı mustafa Demir ve yönetim kurulu ev sahipliği yaparken  kısa adı BİK olan baın ilan kurumu  Mehmet ATALAY Gaziosmanpaşa belediye başkanı Hasan Tahsin Usta   Sultangazi belediye başkanı Cahit Altunay.Bağcılar Belediye başkan yardımcısı Sami Kılıç.Of hayrat Derneği başkanı Mustafa Saral.Mavi karadeniz tv genel yayıın yönetmeni Fuat KUŞ .Kanal t  tv adına Fikri kurt. istanbul Muhtarları derneği başkanı Selami AYKUT .Cumder başkanı Yaşar cakır. işadamları sivil toplum başkan ve yöneticileri  bürokratlar  ve  Bu anlamlı gecede  Kemence virtüözü Tahsin Terzi yi  yalnız Bırakmayan Cengiz KURTOĞLU, Hülya POLAT, Resul DİNDAR, İsmail TÜRÜT, Apolas LERMİ, Onay ŞAHİN, Sinan YILMAZ, Ayşenur KOLİVAR, Recep ERGÜL, İlknur YAKUPOĞLU, Selim BÖLÜKBAŞI,  zaman sürecinden dolayı sahne alamayan 30 yakın sanatcı dostlarıda haliçkongre merkezine gelerek sanatcının  bu anlamlı gecede sahne almamalarına rağmen yalnız bırakmayarak  yaanında olduklarını gösterdiler


TDF Genel Başkanı Mustafa DEMİR yaptığı açıklamada; “TDF olarak bir farklılığı ortaya koyarak sanatçılarımızı sadece öldükten sonra anmayalım  hak ettikleri değeri zamanında vererek onları yaşarken onurlandırmak daha anlamlı olacaktır. Bu nedenle bu organizasyonu gerçekleştirdik.

Tahsin TERZİ için yapılacak 20. Sanat yılı gecesi bizim adımıza da, Karadeniz müziği adına da bir ilk oldu” dedi.

 

Gecenin sunumunuda karadenizin sevilen proggram yapım ve sunucusu Yasemin Aydın ın  sahnede konuşurken yaptığı espirilerle   binlerce kişien alkış aldı

  Bu gecenin düzenlemesinin öncüsü olan Karadenizin prensesi Hülya Polat ise  Tahsin Terzi gibi kemence üstadımız var bununla gurur duyalım  o bu geceyi fazlasıyla hak etti diyerek gönlünden gecenleri anlattı.

 

  Gecede sAhne alan sanatcılar Tahsin Terzi gibi bir usta ile calışmanın mutluluğunu yaşamak bizede nasip oldu diyerek  söyledikleri birbirinden güzel türkülerle  salondaki binlerce hayranlarını coşturdular.

 saatler gece 00.00. gösterirken büyük usta kenecesi ile sahne aldı ve salonu dolduranlara kemnceyi adeta konuşturarak  yöremiizin duygu dolu  anlarıda dev ekrandan  salondakilere izletirme imkanı buldular.

 

 Gecede  Görüşlerini aldığımız Trabzon Dernekleri federasyonu  başkan  yardımcısı Sayın Hüseyin Ayaz ise şunları söyledi'Evet  işte görüyorsunuz neler yaptıklarımızı ve daha neler yapabileceğimizi    bu anlamlı gecede bende duygulandım memlekete gitmiş gibi oldum kimse yalnız değildir. Tdf olarak herkesi kucaklayacak   bir yönetimimiz var.bize güvenmelerini istiyoruz biz her işin üstesinden geliriz. dedi.

 

 Başkan Yardımcılarından İdris Türk ise ' Burada  gördüğünüz gibi güzel bir projeyi daha hayata gecirdik  kemence üstadı Rize'den  samsun' a kadar karadenizi  bu gecede birleştirerek Türkiyeye karadeniz'den cok güzel bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz.Bu proje karadenizin hanfendi sanatcısı Hülya polat hanım efendinin  öncülüğünde olmuştur. Kısaca şunu söyleyebilirim 'BİR TARAFI DAĞ BİR TARAFI DENİZ İŞTE SİZE KARADENİZ'  duygu yüklü bir gece  onu seven sanatcı dostları ve bu salonu dolduran binlerce kişiye Tahsın Terziyi yalnız bırakmadıkları icin teşekkür ediyorum.dedi

 

 Kemence üstadı kemencesini konuştururken hülya Polat ta yorumları ile ona eşlik etti prorgram gecenin gec saatlerinde son buldu.

 

HABER FOTO-SADULLAH DERVİŞOĞLU