MHP MARMARİS'TE OFLU BAŞKAN KEMAL KALEMCİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris Teşkilatı'nın, iki listeyle gidilen Olağan Genel Kurulu'nda, 220 delegeden 117'sinin oyunu alan Kemal Kalemci, Başkan seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris Teşkilatı'nın, iki listeyle gidilen Olağan Genel Kurulu’nda, 220 delegeden 117'sinin oyunu alan Kemal Kalemci, Başkan seçildi. Kalemci, “Başkan” sıfatıyla yaptığı ilk konuşmada da birlik ve beraberlik mesajı verdi, “Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Partimizi hak ettiği yere iktidara taşımak için çok çalışacağız. Şimdi ‘hareket’ zamanı” dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Marmaris Teşkilatı'nın 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
İçmeler’deki Mart Resort Otel’de gerçekleşen kongreye, 400 delegeden 220’sinin yanı sıra Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın da aralarında çok sayıda partili de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kongrenin divan başkanlığına Milletvekili Mehmet Erdoğan, oy birliğiyle seçildi. Bestami Şinik, Çelik Kınay, İbrahim Öztürk, Mehmet Korkmaz yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verdi, sonuç ne olursa olsun kazananın partilerinin olacağına inandıklarını söyledi.
Faaliyet ve bütçe raporlarının okunup kabul edilmesinin ardından başkan adayları Kemal Kalemci ve Fatih Kaplan kürsüye çıktı.
Kemal Kalemci, “Bölmek değil, birleştirmek istiyorum. Ben değil biz demek istiyoruz. Başkanıma, Genel Başkanıma sözümü tutmak istiyorum. Önemli olan ülküdaşlarımın mutlu olması” ifadelerini kullanırken, Fatih Kaplan “Hiçbir zaman ben demedim biz dedik. Seçilirsem zaman kaybetmeden çalışıp partimiz layık olduğu yere taşımak için söz veriyorum” dedi.

İki Aday da, sonuçlar ne olursa olsun, MHP'nin ülke genelinde ve yerelde iktidar olması ellerinden gelen desteği vereceklerinin sözünü verdi. Milletvekili Erdoğan, İl Başkanı Korkmaz, Kalemci ve Kaplan el ele verip salondakileri selamlayarak da birlik mesajlarını pekiştirdi. Daha sonra ilçe yönetimi seçimlerine gidildi.


SARI LİSTE KAZANDI


Delegeler, Kaplan’ın beyaz, Kalemci’nin ise sarı oy pusulalarını sandığa attı. 1 geçersiz oyun atıldığı sandıktan beyaz listeye 102, sarı listeye 117 oy çıkınca, Kemal Kalemci, ilçe başkanlığına seçilmiş oldu. Seçim sonrası da birlik ve beraberliği simgeleyen görüntüler yinelendi. Fatih Kaplan dahil yeni İlçe Başkanı Kalemci’yi ve ekibini kutlayan partililer, yönetimlerine destek olacakları sözünü verdi. Kemal Kalemci, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Asıl işimiz bunda sonra başlıyor. Partimizi hak ettiği yere iktidara taşımak için çok çalışacağız. Şimdi ‘hareket’ zamanı. Allah yardımcımız olsun, yolumuz açık olsun” dedi.


YÖNETİM KURULU LİSTESİ


Kongreden zaferle ayrılan sarı listedeki şu isimler MHP Marmaris İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetim kurulunu oluşturacak: 
Başkan Kemal Kalemci, Hamdi Gürbüz Gürcoşkun, Ali Aygün, Ahmet Nadir Ersöz, Gökhan Ekin, Abdullah Bal, Hakan Yalçınkaya, Duran Çelik, Murat Makul, Temel Irmak, Fikret Kayalı, Muzaffer Ustabaş, İbrahim Polatkıran, Erol Kılıç, Metin İşler, Bestami Şinik, Hakan Küçüker, Bilge Orhan, Ayşe Taşar