"Rus'a Karşı Geldik HES Nedir"

Of Hayrat Derneği, Hayrat Ancumah vadisindeki Hidroelektrik Santrali (HES) için eylem planını belirledi. İlk etapta, Cemiyet içinden komisyon oluşturan Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ileriki zamanlarda, bir kampanya ile HES projesinin iptali için mücadele edecek. Başkan Emrullah Tellioğlu, "Rus'a kahramanca direnen ve topraklarından kovan Oflular için HES basit" dedi.


Aytekin Akay / İstanbul

Of ve Hayrat HES’in Karşısında

Of Hayrat Cemiyeti Başkanı Emrullah Tellioğlu, Ancumah Vadisi HES projesinin iptali için her yolu deneyeceklerini söyledi. Of-Hayrat bölgesinden 25 dernek başkanıyla İstanbul Fatih’te bir araya gelen başkan Tellioğlu, toplantı sonunda bir açıklamada bulundu. Emrullah Tellioğlu şunları söyledi:

“Hayrat Ancumah Deresi üzerinde yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) Projesinin iptali için her türlü girişimde bulunacağız. Bu konu için özel bir komisyon kurduk. Şahsım dışında, İrfan Altıner, Osman Turan, Vahap Kanitoğlu ve Kemal Hacıbektaşoğlu’ndan oluşan komisyon HES Projesinin iptali için yetkili ve sorumludur. Dernek yönetimimiz, köy derneklerimiz, iş insanlarımızla, kanaat önderlerimiz bu projesinin hayata geçmemesi için her türlü çabayı göstereceklerdir. Biz Rus’a karşı durduk ve onlara direndik, HES nedir? Bu projeleri hayata geçirmek isteyenlerin, çocuklarımız ve torunlarımızın yaşam konforunu bozamayacak. Buna izin vermeyeceğiz.”
 
Komisyonda yer alan iş insanı Vahap Kapıcıoğlu, özellikle tüm hemşehrilerimizin CİMER üzerinden şikayetlerini iletmesi gerektiğini hatırlatarak, “Biz bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Of Hayrat Kültür Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyesi İrfan Altıner, HES projesi yapacak şirketlerin bir takım üst düzey bağlantıları olsa da halkın karşısında kimsenin duramayacağını söyledi. 
 
Of Hayrat dernek başkanları HES projesine karşı yürütülecek kampanyaya tam destek vereceklerini söyledi. Kampanyanın ileriki aşamalarında, basın yoluyla duyurular, Ancumah vadisi ve civarına duyuru posterlerin asılması, Of ve Hayrat’taki toplu taşıma ve özel araçlara HES’e karşı kampanya görsellerinin konulması gibi etkinlikler yapılacak.    
Ancumah’taki HES projesi hayata geçtiğinde, Ancumah bölgesi dışında, Hanlut, Maki Boğazı, Balaban, Hayrat ve Of’un doğal ve ekolojik hayatının olumsuz etkileneceği ifade ediliyor. 

Of Hayrat Cemiyet Başkanı Emrullah Tellioğlu HES projesinin iptali için her türlü inisiyatifi alacaklarını söyledi.

Of Hayrat Cemiyetinin HES gündemli toplantısına dernek başkanları, iş insanları ve kanaat önderleri büyük ilgi gösterdi.

Of Hayrat Derneği yönetimi Ancumah HES projesinin iptali için halkın katılımının önemli olduğunu vurguladı.