Trabzon'da Gezilecek Yerler

Karadeniz denince akla ilk gelen şehir genellikle Trabzon olur ve Karadeniz turlarının vazgeçilmez bir rotasıdır. Biz de rotasını Trabzon'a çevirmiş olan gezginler için, Trabzon'da kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden bir derleme yapalım istedik.İşte Trabzon'da gezilecek yerlerin listesi;

Trabzon’da Görülmesi Gereken Yerler Listesi

 

Trabzon Kalesi

Trabzon’da gezilecek yerler listemize Trabzon Kalesi ile başlıyoruz.Trabzon’u kuş bakışı seyredebileceğiniz, hem yeşil, hem kent, hem de hırçın dalgaları panoramik bir karede izleyebileceğiniz için, ilk adres Trabzon Kalesi olabilir. Osmanlı eserlerinden birisi olan kalede surlar halen dimdik ayakta olsa da tahrifat nedeniyle maalesef kale içindeki tüm yapıların bu güne gelememiş olması oldukça üzücüdür.

 

Sümela Manastırı

Muhteşem manzarası, ilginç hikayesi, tarihte tuttuğu önemli yer ve en az kendisi kadar güzel bir yol güzergahına sahip manastır, Trabzon’un ve hatta ülkemizin en nadide eserlerinden birisi. Ancak oldukça zorlu bir yola sahip olduğu için en az bir gününüzü buraya ayırmanızda yarar var.

Sümela Manastırı hakkında daha detaylı bilgiler veren Sümela Manastırı Nerede, Hakkında Bilgi yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Uzungöl

Trabzon’a neredeyse 100 km bir mesafede olduğu için yine en az bir gününüzü alacak gezi rotalarından birisi. Ancak buraya geldikten sonra, bu güzellikten vazgeçip geri dönmek pek mümkün olmayabilir. Burada bir müddet kalıp çevrede uzun doğa yürüyüşleri yapacaksanız da profesyonellerden yardım almanızda yarar var; zira yaban hayatı halen burada varlığını sürdürmektedir.

Uzun Göl hakkında olan detaylı bilgiler içeren Uzungöl Nerede, Nasıl Gidilir, Ne Yenir ve Konaklama yazımızı inceleyiniz.

 

Trabzon Ayasofya Müzesi

İstanbul’un Latinler tarafından işgal edilmesi ile Trabzon yöresine kaçan Hıristiyanlar tarafından 1200’lü yıllarda inşa edilen kilise, Genç Bizans eserleri denilen yapılar arasında en dikkat çekici olanlardan birisi. Bugünse kilise vasfını yitirmiş ve müze olarak kapılarını ziyaretçilerine açmış durumda.

 

Peristera Manastırı

Zorlu zamanlar yaşayan Hıristiyanların neredeyse dağın içine oymuş olduğu manastırın tarihi, neredeyse bundan 1400 yıl öncesine dayanıyor. Maçka’daki manastır, Sümela gibi yine zor bir rotaya sahip ve en azından yarım gününüzü buraya ayırmanız gerekebilir.

 

Altındere Vadisi

Karadeniz’in hırçın akan suları, zorlu yolları, dik yamaçları, ve her yeri kaplayan yeşili neden bu kadar çok dillendiriliyor diye merak ediyorsanız bütün sorularınızın cevabı Altındere Vadisi’nde. Ancak burada yapacağınız yürüyüşlere uzman bir rehber eşliğinde çıkmaya dikkat edin.

 

Yaylalar

Trabzon’da gezilecek yerler içerisinde tabiki Trabzon yaylalarıda bulunuyor.Karadeniz’e kadar geldik ve yaylalara çıkmadan geri dönmeyelim derseniz, Trabzon yaylaları güzellikleri ile aklınızı başınızdan alabilir. Haldizen Yaylası, Garester Yaylası, Lapazan Yaylası ya da Şekersu Yaylası’nı rotanıza dahil edebilirsiniz.

 

Çal Mağarası

Dünya’nın en uzun ikinci mağarası olarak görülen Çal Mağarası, sizi tüm Dünya’dan arındıran esrarengiz bir yolculuğa çıkarabilir. 8 milyon yılda bugünkü haline geldiği düşünülen mağaranın içinde bulunan yürüyüş yolunun altında ise debisi dönem dönem artıp su yoluna ulaşan bir su yolu da var. Ayrıca mağaranın astım ve sinüzit hastaları için de şifa kaynağı olduğu oldukça sık dillendirilmekte.

 

Boztepe

Teleferikle ulaşabileceğiniz Boztepe, Trabzon’un çatısı olarak biliniyor. Burada yer alan ufak seyir teraslarında organik bir kahvaltı yapıp, Karadeniz çayının tadına bakmadan dönmek olmaz.

 

Eğer bir Trabzon gezisi planlıyorsanız Trabzon’da Ne Yenir, Nerede Yenir yazımıza göz atmalısınız.Trabzon’da nerede yemek yemeli ve ne yemeli konusunda sizlere bilgiler veren yazımız.

Trabzon’da gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik.Sizlerde eksik kaldığımız veya gidilmesi, görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.