VATANDAŞLAR KENDİ SEBZE VE MEYVELERİNİ YETİŞTİRİYORLAR

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Mahallesi'nde, toplam alanı 42.000 m2 alanda oluşturduğu hobi bahçeleriyle vatandaşlara kendi tüketecekleri sebze ve meyveleri yetiştirme fırsatı sunuyor.

Engelli vatandaşları da unutmayan Küçükçekmece Belediyesi, onlara her türlü kolaylığı da sunuyor. 266 adet hobi bahçesinden 11’İ engelli vatandaşlar için özel olarak yükseltilmiş ekim alanları olarak tasarlanmış. Hobi Bahçeleri’nde kullanıcılara ait olmak üzere gölgelikli ahşap malzeme sandıkları bulunuyor. Ayrıca her parselde kişiye özel kullanım için musluklar da yer alıyor.

KÜÇÜKÇEKMECELİLER MEMNUN

Soğuk kış şartlarına rağmen turp, kök kereviz, nane, yeşil soğan, kara lahana, pazı, maydanoz, kıvırcık, ıspanak gibi ürünleri sera ortamında hobi bahçelerinde yetiştiren vatandaşlar, sonbaharda ektikleri ürünlerden sonuç almanın mutluluğunu yaşıyor.

Hobi bahçelerinde istedikleri meyveyi de yetiştirme imkanına da sahip olan vatandaşlar, yaz aylarında meyve bahçelerinde gönüllerince vakit geçirip tazecik meyveler yetiştiriyor. Toplamda 528 adet meyve fidanı olan meyve bahçelerinde kayısıdan, eriğe, armut, ayva, elma, kiraz ve cevizden, duta kadar pek çok meyve yetiştirilebiliyor.