VİDEO HABER //Of Hayrat Derneği Medyacılarla Buluştu

Of Hayrat Cemiyeti yerel ve ulusal medya temsilcilerine dernek merkezinde bir yemek verdi. Çalışan Gazeteciler günü anısına düzenlenen yemeğe yerel ve ulusal medyada görev yapan 50'den fazla isim katıldı.


Aytekin Akay / İstanbul
Fotoğraflar / Mehmet Kıroğlu/Sadullah Dervişoğlu 
 
 
Of Hayrat Derneği Medyayı Unutmadı

Of Hayrat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Tellioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle basın toplumun müşterek sesi olduğunu söyledi. İstanbul’da dernek merkezinde 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın mensuplarına ve vatandaşları bir programda buluşturdu. Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği genel başkanı Emrullah Tellioğlu, gazetecilerin özverili çalışmalarıyla toplum bilgileniyor açıklamasında bulundu. Tellioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Gazetecilik; halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda ve şartta büyük bir özveriyle çalışan ve hayatımıza dokunan meslek grubudur. İstanbul’da bizleri de takip eden bölge gazetecilerimizle ve ulusal medya temsilcileriyle bu özel günde bir araya geldi. Yerel ve ulusal tüm gazetecilerimize cemiyetimizin kapıcı açık. Of Hayrat Cemiyeti yerel bir STK gibi görünse de Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk dernek ve vakıflarından biridir ve oldukça güçlü bir yapısı vardır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle her daim yanımızda olan değerli medya mensuplarını bundan sonra cemiyetimizde görmek istiyoruz. Demokrasinin gelişmesinden, toplumsal bilinç oluşturulmaya kadar gazeteciler toplumun aydın insanlarıdır.”
 
Of Hayrat Cemiyetinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle düzenlenen programa, Taka ve Günebakış Karadeniz gazeteleri dışında, Taka Medya, TRT, Anadolu Ajansı, İHA, Türkiye, Sabah, Habertürk Hürriyet, Yeniçağ Akşam, Karar, Gazete Duvar, Süper Haber Tv, Trabzonspor, 61 HaberTS, Ekotürk Tv gibi medya şirketleri temsilcilerini gönderdi. Programın sunumunu radyocu Emre Kurt yaptı.
Gazeteciler ve yazarlar, Abdurrahman Yıldırım, Musa Alioğlu, Arslan Bulut günün anısına birer konuşma yaparken, spor yazarı Aziz Sancak, İBB Meclis Üyesi Seyfi Erbaş güncel konulara dair söz aldı. 200’e yakın davetlinin katıldığı program Of Hayrat Cemiyeti’nin genel merkezi davet salonunda yapıldı.