Gürcistan'da ilk kez, uluslararası özel yatırımla doğa rezervlerindeki en çeşitli ekoturizm alanının düzenlenmesini öngören Kass Land projesi turistlerin cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Kass Group'un hayata geçirdiği proje ile birçok ekoturizm alanları hayata geçirilecek.
Tsalka kanyonu üzerinde bulunan, 240 metre yüksekliğe ve 240 metre uzunluğa sahip, üzerinde bir kafenin bulunduğu, camdan yapılmış ve yüksek güvenlik standartlarına sahip “Elmas Köprü”, projenin en çok fark yaratan özelliği olarak öne çıkıyor.
Uluslararası özel yatırımla korunan bölgede, hayata geçirilen Kass Land projesinin toplam maliyeti 120 Milyon Lari, (40,8 milyon $)
Projenin yapıldığı bölgede, dağ kulübeleriyle birinci sınıf hizmet veren bir resort otel, ziyaretçi merkezi, restoran, yüzme havuzları, kamp alanları ve çeşitli altyapı hizmetleri yer alıyor.
Kass Land projesiyle turizmde yeni bir dönem başlayacak
Amerika, Avrupa ve ortadoğudan gelen basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen projenin açılış törenine katılan Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, bölgeye yapılan yatırımın 250 kişiye istihdam yarattığını belirterek hükümetin ana önceliklerinin doğal mirasın korunması ve ekoturizmin uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmesi olduğuna dikkat çekti.
“Bu benzersiz proje, doğal mirasımızı koruyarak böylesine modern ve dünya standartlarında yapıların geliştirmenin bir arada nasıl yapılması gerektiğinin bir örneği” diyen Garibaşvili, yeni yapıların da eklenmesiyle kanyon çevresindeki bölgede turizmin hızlanacağını ve teşvik edileceğini belirtti.
Kass Grubu’ndan Türkiye’de 55 milyon dolarlık yeni proje
Kass Group Holding kurucusu Hanoch Kass ise yaptığı konuşmada, yapının Guinness Dünya Rekorlarında yerini alınması için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Kass: “Gürcistan turizminde bir elmas niteliği taşıyan, çeşitli ekoturizm alanları ve olağanüstü altyapı hizmetleriyle öne çıkan iddialı Tsalka Kanyonu projesini hayata geçirdik. 240 metrelik cam köprü ve dünyada eşi benzeri olmayan elmas şeklindeki kafe, kesinlikle Gürcistan’ın dünyaca tanınan sembolü haline gelecek. Türkiye 've bölge ülkelerinin burayi ziyaret edeceğinden eminim. Burası dünyadan bir çok macera ve doğa severleri buluşturacak. Bu eşsiz yapının Guinness Dünya Rekorlarında yerini alınması için gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi.
Türkiye’yi de yatırım için çok önemli bir yer olarak gördüklerini ifade eden Kass: “Kaas Grubu olarak Türkiye için de çok güzel projelerimiz var, çok yakın zamanda bunları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Planlarımız arasında 55 milyon dolarlık yeni bir proje var. Projeyi gerçekleştirmek için öne çıkan şehirler İstanbul ve Antalya”
YORUMLAR