• Reklam

KANCA MYO’DAN 35 ÖĞRENCİ DGS İLE MÜHENDİSLİĞE ADIM ATTI

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulundan mezun 35 öğrenci, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile çeşitli Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerine yerleşti.

KANCA MYO’DAN 35 ÖĞRENCİ DGS İLE MÜHENDİSLİĞE ADIM ATTI

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulundan mezun 35 öğrenci, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile çeşitli Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerine yerleşti.

KANCA MYO’DAN 35 ÖĞRENCİ DGS İLE MÜHENDİSLİĞE ADIM ATTI
Editor: admin
29 Eylül 2015 - 22:35

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Mekatronik, Makine, Elektrik ve Elektronik Programlarından mezun olan öğrencilerden 35’i, İstanbul, KTÜ, Fırat, Dokuz Eylül, Süleyman Demirel, Atılım, Kocaeli, Balıkesir, Karabük ve Yalova Üniversitesi gibi Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinden ilgili Bölümleri kazanarak, Mühendisliğe ilk adımı atmış oldular.

            MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, DGS ile Mühendislik Fakültelerini kazanan öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Çuvalcı, “MYO Müdürlüğümüz bünyesinde 3 Öğretim Üyesi ve 23 Öğretim Görevlisi görev yapmakta olup; Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Makine, Mekatronik ve Gemi İnşaatı Programlarında 800 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Elektrik Enerjisi Üretimi, İletimi ve Dağıtımı Programı, Gemi Makineleri İşletme Programı ve Kaynak Programı’na öğrenci alınması için çalışmalar devam etmektedir. Yüksek Okulumuz en son teknolojik alet ve cihazlarla donatılmış olup fiziki mekân ve altyapı olanakları ile birlikte ülkemizdeki yüksekokullar arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Meslek Yüksekokulu olarak genç, dinamik ve gelişime açık akademik kadromuz ile öğrencilerimizi sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceri ile donatmaya çalışmaktayız. Rektörlüğümüzün desteklerinin yanında Meslek Yüksekokulumuzun kurucuları Kanca firmasının vermiş olduğu burslar, staj imkânları ve teknik gezi faaliyetleri ile devam ettirdikleri her türlü makine teçhizat yardımları okulumuz için büyük şanstır.” Dedi.       

            Uluslar arası Düzeyde Mesleki ve Teknik Eğitimde Mükemmellik Belgesi EDEXCEL sahibi KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, YÖK ve KTÜ arasında sürdürülen Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Geliştirme Projesi (METEK) kapsamında, pilot okul olarak seçilmiş bulunmakta olup, çalışmalar sürdürülmektedir.

            T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Saç Kalınlık Ölçüm Yetki Belgesi verilmiş olup, Doğu Karadeniz Bölgesinde bu alanda yetki belgesi alan ilk kurum olma özelliğini taşımaktadır.  Döner Sermaye kapsamında Meslek Yüksek Okulunda Gemi tasarım, projelendirme ve danışmanlık hizmetleri sürdürülmekte olup; Gemi sektöründe edinilen tecrübeyle gemi projeleri, mühendislik hesapları ve sac kalınlık ölçümü alanlarındaki çalışmalar devam etmektedir.

Meslek Yüksek Okulu bünyesinde; Otomotiv Sanayi, Savunma Sanayi, Çelik Konstrüksiyon (imalat) Sanayi, Baraj ve HES Projeleri, Gemi (İnşaatı) Sanayi ve benzeri tüm kaynaklı imalat alanlarında, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, danışmanlık ve onaylama hizmeti de verilmektedir.

 

YORUMLAR