• Reklam

KANSERİN UZMANLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlarla buluşan uzman doktorlar, kanser hakkında bilgiler verdi.

KANSERİN UZMANLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlarla buluşan uzman doktorlar, kanser hakkında bilgiler verdi.

KANSERİN UZMANLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Editor: admin
09 Nisan 2016 - 00:37

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda, Prof. Dr. Tunç Fışkın, Doç. Dr. Bekir Öztürk, Prof. Dr. Mahmut Yüksel çocuklarda kanser, kanser teşhisi, nükleer tıp alanının kanser hastalığında kullanımını anlattı.

“YETİŞKİN VE ÇOCUKTA FARKLILIK GÖSTERİR”

Kanserin çok faktörlü bir hastalık olduğuna değinen Prof. Dr. Tunç Fışkın, “Kanserde çocuklar ve yetişkinler açısından büyük farklılıklar var. Yetişkinlerde sigara, alkol, çalışma gibi faktörler varken, çocuklarda bu faktörler yok. Çocuklarda en sık lösemi ve lenf bezi kanserleri, beyin tümörlerine rastlıyoruz” dedi.

“ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”

Kanserde erken tanının önemine değinen Doç. Dr. Bekir Öztürk ise “Kanseri ne kadar erken yakalarsak sonuç o kadar yüz güldürücü olabiliyor. Tabii çevresel faktörlerin de etkisi var. Bu nedenle sigara, alkol, sağlıksız beslenmeden kendimizi korumalıyız. Tabi artık kişiye özel spesifik tedavi yöntemleri var” dedi.

“FASTFOOD YERİNE ANNE YEMEĞİ YİYİN”

Fastfood yemek yerine evde yapılan yemekleri tüketmek gerektiğine değinen Tunç Fışkın ise, “Eğer profesyonel sporcu değilseniz başka besinlere ihtiyacınız yok. Enerji içeceklerine ihtiyacınız yok. Doğal ve sağlıklı beslenmek sizin için yeterli” dedi.

“CEP TELEFONUNU ÇOK UZUN SÜRE KULLANMAYIN”

Prof. Dr. Mahmut Yüksel ise, radyasyonu hastalıkları tedavi etmek için kullandıklarından bahsederek, “Radyoterapi görmüş bir hastanın yan etkilerinin geçmesi için belirli bir müddet gerekir. Bu hemen geçemez” dedi. Günümüzde radyasyon yayan aletlere de değinen Yüksel cep telefonuna dikkat çekerek, “Cep telefonunun etkilerini henüz tam olarak bilmiyoruz. Bu nedenle çok uzun saatler telefonu kulağa yakın tutmamak, az kullanmak gerek. Eğer konuşmanız gerekiyorsa da kulaklık takarak ve kısa sürede konuşmalısınız” dedi. Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Halil İbrahim Sarp konuklara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

 

 

YORUMLAR