Karadağ Yaylası Taşlıyatak Camii ile başlayan ve Hasandüzü Yayla Camii ile devam eden 2019 yılı yayla buluşmalarının üçüncüsünün gerçekleştirildiği Karadağ Yaylası Merkez Camii'ndeki programa İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Murakıp Ömer Çınar, Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Dunay, Büyükliman Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sadık Aydın, bazı din görevlileri, Karadağ Yaylası ve çevre yaylalar ile ilçe merkezinden vatandaşlar iştirak etti.
Akşam namazından önce vatandaşlara ikramda bulunulmasıyla başlayan program, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın kıldırdığı akşam namazının ardından din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilâveti, salâtü selâm, tekbirler, ilâhi ve kasidelerle devam etti.
Daha sonra İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; cami ve mescitlerin maddi-manevi îmarı, camilere cemaat olmanın önemi, bu mekânların dînî ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.
CEMAAT, CAMİLERİN RÛHU VE ZİYNETİDİR
İmam Hatip Muammer Olgun'un gayretli çalışmaları ve teşviki, hayırsever vatandaşların katkılarıyla Karadağ Yaylası Merkez Camii'nde geçmiş yıllarda başlayan bakım, onarın ve restorasyon çalışmalarının devamı olarak bu yıl itibariyle yapılan güzelleştirme ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla önemli bir hizmet gerçekleştirildiğini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti. Müslümanların bulunduğu bir yerde ilk yapılacak şeyin cami ve mescit inşa etmek olduğunu ifade eden Müftü Köksal, Tevbe sûresi 18. âyeti kerimeye atıfta bulunarak yaptığı konuşmasında; "Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler îmar eder...' buyuruyor. Müslümanların bulunduğu bir yerde ilk yapılacak şey cami ve mescit inşa etmektir. Ayet-i kerimede 'îmar etme' ifadesi cami ve mescitlerin maddi ve manevi imarını kapsamaktadır. Cami ve mescitlerin maddi îmarı; inşası, bakımı, onarımıdır. Manevi îmarı ise; camilerin cemaatle şenlendirilmesidir. Camilere cemaat olmak, bu mübarek mekânları manevi olarak îmar ve ihyâ etmektir. Camiler, Allah katında en sevimli mekânlardır, bu mekânların rûhu ve ziyneti de cemaattir. Yüce Allah'ın rahmet ve bereketi cemaat rûhu ile bir arada bulunanların üzerinedir. Camiler, Allah’a karşı mükellef bulunduğumuz namazın toplu halde edâ edildiği yerlerdir. İbadet maksadıyla camileri ziyaret etmek ve cemaate devam etmek başlı başına bir iyilik ve hayırdır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), namazları camide cemaatle kılmanın hataların affına, cennetteki derecelerin yükselmesine vesile olacağını bildirmiştir. Cemaatle namaz, Müslümanlara kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma şuûru kazandırır ve dolayısıyla toplumun huzuruna katkı sağlar." dedi.
BÖLGE YATILI KIZ KUR'AN KURSU'NUN AÇILIŞ PROGRAMI, EKİM AYI İÇERİSİNDE YAPILACAK
23 Eylül'de eğitim öğretime başlayacak olan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu için Ekim ayı içerisinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılımıyla resmi açılış programı gerçekleştirileceğini hatırlatan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Müftülüğü’nün gözetim, denetim ve himayelerinde, hayrî hizmetleri yürütmek amacıyla kurulan 'Hacı Ziya Habiboğlu Derneği' tarafından 10 milyon 750 bin TL harcama yapılarak yapımı tamamlanan, 1 milyon 450 bin TL borcu ile yaklaşık 500 bin TL civarında yapılacak işleri bulunan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu için vatandaşların yardımlarını devam ettirmeleri talebinde bulundu.
Karadağ Yaylası Merkez Camii'ndeki program, Müftü Hüseyin Köksal'ın yaptığı duâ ve kıldırdığı yatsı namazıyla sona erdi.
KARADAĞ YAYLASI MERKEZ CAMİİ'NDE YAYLA BULUŞMASI
'Yayla Buluşmaları' programının üçüncüsü Karadağ Yaylası'nda gerçekleştirildi. Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce yaylalardaki camilerde gerçekleştirilen 'Yayla Buluşmaları' kapsamında Karadağ Yaylası Merkez Camii'nde program düzenlendi.
Editor: admin
16 Eylül 2019 - 07:05