• Reklam

KARADENİZ EKONOMİSİ KIŞ TURİZMİ İLE AYAKTA KALABİLİR

Yaz aylarında doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Doğu Karadeniz ekonomisinin, turizmin 12 aya yayılarak kış turizmi ile ayakta kalabileceği bildirildi.

KARADENİZ EKONOMİSİ KIŞ TURİZMİ İLE AYAKTA KALABİLİR

Yaz aylarında doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Doğu Karadeniz ekonomisinin, turizmin 12 aya yayılarak kış turizmi ile ayakta kalabileceği bildirildi.

KARADENİZ EKONOMİSİ KIŞ TURİZMİ İLE AYAKTA KALABİLİR
Editor: admin
07 Aralık 2018 - 23:17

Trabzon Of'ta bulunan Natural Bazaar Turistik Alışveriş Merkezi Müdürü Ali Rıza KÖROĞLU, bölgede işsizliğin önlenmesi ve ekonominin süreklilik arz edebilmesinin, turizme yönelik altyapı çalışmalarının artırılarak, kış turizminin geliştirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması ile mümkün olabileceğini söyledi.
            Yurt dışından Türkiye'ye turist getiren turizm firmalarının ilkleri arasında yer alan ve merkezi İstanbul'da bulunan Haqqı Tur sahibi Muhammed Haqqı, beraberinde Hafsa Tur Müdürü Sefa TAN ile birlikte Of Natural Bazaar'ı ziyaret etti. Tesisi ve sunulan hizmetleri çok beğendiklerini, yurt dışından gelen misafirlerin de ülkelerine memnun ayrıldıklarını ifade eden Muhammed Haqqı, işletme sahibi Kenan SARAL, işletme Müdürü Ali Rıza KÖROĞLU, baş rehber Yusuf KARADENİZ'e ve Hafsa Tur sahibi Çiğdem AYDIN hanıma teşekkür etti.
            Of Natural Bazaar İşletme Müdürü Ali Rıza KÖROĞLU ziyarette yaptığı açıklamada; "Ordu'dan Artvin'e kadar Doğu Karadenizde kış turizmi potansiyeli var. Özellikle Uzungöl, Sultan Murat, Ovit ve Ayder'in bulunduğu Trabzon ve Rize illerimiz Doğu Karadenizde kış turizminin merkezi konumundalar. Buralarda yerli ve yabancı misafirlerimiz için; kayak merkezleri, kızak ve kar motoru sahaları, termal turizm, yayla turizmi, bungalov evli tatil köyleri, dağ evleri turizmi, konaklama merkezleri, eski mimari yapılar ve teleferik gibi farklı alternatiflerin sunulabilmesi gerekmektedir. Ayrıca gelen misafirlerimize Doğu Karadeniz mutfağı, taş ve ahşap işçiliği, bakırcılık, el sanatları, dokuma ve el işlemeleri, sepetçilik ve hasır örme gibi bölge kültürümüzün ürünleri tanıtılmalıdır. Alt yapıların hızlandırılması ile kış turizminde atılacak adımlar, Doğu Karadeniz Bölgemiz için ekonomik ve sosyal anlamda ciddi faydalar sağlayacaktır. Bu şekilde hem bölgemiz daha çok tanınacak, hem de çok daha fazla insanımıza iş imkanı sağlanmış olacaktır. Kendi işletmemizden örnek verecek olursak, Of Natural Baazar Turistik Alışveriş Merkezimizde yaz dönemi boyunca 5-6 ay süre ile rehberlerimiz dahil olmak üzere 30 civarında personel çalıştırmakta idik. Ancak şu anda tesisimizde 4 personelimiz çalışmaktadır. Yukarıda bahsettiğim kış turizminin bölgemizde yaygınlaştırılması ile, belki çok daha fazla personele yıl boyu istihdam sağlamış olacağız. Bunu
Doğu Karadeniz genelinde değerlendirdiğimizde, çaya ve fındığa dayalı ekonomi dışında bölgemiz için ciddi şekilde faydaları olacaktır. Doğu Karadenizde kış turizminin geliştirilmesi konusunda, merkezi yönetim, yerel idareler, üniversiteler, turizm fakülteleri, il kültür ve turizm müdürlükleri, işkur müdürlükleri, DOKAP, ticaret odaları, ticaret borsaları, esnaf ve sanatkar odaları, Tursab başkanlıkları, turizm acenteleri ve turizm işletmeleri vb. bir araya gelerek, acil eylem planları hazırlamalı ve faaliyete geçirilmelidir." dedi. Ziyaret misafirlere hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.