7 Haziran günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde MHP'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olan Fuat Çakıroğlu, Türkiye'nin kalkınma, gelişme ve uygarlık yarışında "birinci lig" ülkesi olabilmesi, öncelikli siyasi kadroların kalitesine ve ekonomide uluslararası rekabetin önemine bağlı olduğunu bildirdi.
İş hayatında tekstil ve giyim sanayinde faaliyet gösteren, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birlikleri'nde (İTKİB) çeşitli görevler aldıktan sonra Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Fuat Çakıroğlu bir sanayici ve ihracatçı olarak siyasete girme tercihini değerlendirirken, şunları söyledi:
"Daha açık söylemem gerekirse, fiili dış piyasa tecrübelerimin katkılarını siyasete taşıyabilmek umuduyla bu tercihi yapmış bulunmaktayım. Çünkü dünyanın birinci lig kadroları ile rekabet edebilmek için, sadece teorik eğitimin yeterli olmadığı, şimdiye kadar defalarca sınanmıştır. İç ve dış piyasanın karmaşık gerçeklerinden habersiz, kağıt üzerindeki bilgi yoğunluğu ile tanınmış yerli ve ithal ekonomiuzmanının hangi hayal kırıklıklarına sebep olabildiği, en taze örnekleri ile ortadadır. OysaTürkiye'nin, en zorlu piyasalarda, acımasız rekabet ortamlarında birinci sınıf aktör olarak yer alabilen ve başarı elde edebilen sayısız girişimcisi vardır. Bu girişimcilerden biri ve ihracatçıların mesleki kuruluşlarında uzun yıllar yöneticilik yapmış işadamı sıfatıyla, siyaseti seçerken, dış rekabete açık olmakla dış güdüme açık olmanın farkına dikkat çekmek istiyorum."
Türkiye'nin çıkarlarını korumada özellikle başarılı ihracatçılar önemli katkılar yapabilir
Türkiye'nin, pek çok dış ilişki alanında olduğu gibi, uluslararası kurum ve kuruluşlarla yürütmekte olduğu ekonomik işbirliği alanında da, tamamen tek taraflı bir çıkar düzeninin mağduru durumunda olduğunu kaydeden Fuat Çakıroğlu, şöyle devam etti:
"Daha açık bir ifadeyle söylemek gerekirse; milletimize kriz gibi görünen olay aslında küresel bir operasyondur. Bu operasyonla Türkiye'nin pek çok stratejik iktisadi varlığı, uluslararası sermayenin hakimiyeti altına sokulmaktadır. Böylece ülkemiz, ekonomik çaresizlik içinde dış politika açısından da katıksız bir güdümlülük konumuna mahkum edilmektedir. Böylesine zorlu, eşitliğin ve insafın söz konusu olmadığı bir rekabet ortamında, Türkiye'nin stratejik ve ekonomik çıkarlarını korumada özellikle başarılı ihracatçıların önemli siyasi katkılar yapabileceğine inanmaktayım. Sözünü ettiğimiz operasyonları yürüten dış piyasalarda, olağanüstü çetin şartlarda ürün satabilmeyi başarmış ihracat öncülerinin, Türkiye'yi 'Dünyanın Birinci Lig' ekonomisine taşımada hayati bir görev üstlenmesi, mümkün ve zorunlu görünmektedir."
MHP olarak uluslararası rekabet gücü yüksek bir ekonomik yapıyı gerçekleştirmek istiyoruz
Türkiye'nin, demokrasi tarihinin belki de en önemli seçimini yapacağına dikkat çeken Fuat Çakıroğlu, 12 yıllık AKP iktidarının ülkemizi çok kötü yönettiğini, halkın beklentilerini, umutlarını boşa çıkardığını söyledi.
İthalata dayalı, borçlanmaya ve tüketime dayalı rant ekonomisinin artık iflas ettiğini belirten Fuat Çakıroğlu, imalat sanayinde istihdam ve üretim kaybı çok yüksek olduğunu,Türkiye'nin üretimde birçok sorunu bir arada yaşadığını, enerjide, hammadde tedarikinde ve finansal sistemde dışa bağımlı hale geldiğini, reel sektörün döviz borcunun büyük risk oluşturduğunu kaydetti.
MHP olarak katma değeri yüksek ürün ortaya koyan, yüksek teknoloji kullanabilen; eğitimli, nitelikli iş gücünü içinde barındıran, uluslararası rekabet gücü yüksek bir ekonomik yapıyı gerçekleştirmek istediklerini belirten Fuat Çakıroğlu, şunları söyledi:
"Milliyetçi Hareket Partisinin ekonomi modeli üretim ve ihracat temeli üzerine bina edilmektedir. Kısa vadede üretimi yeniden canlandırmak istikrarlı ve sürdürülebilen bir büyüme hedeflemektedir. Milli gelir eşittir üretim mantığı ile hareket etmeyi amaçlamalıyız. Kısa vadede üretimin canlandırılması, büyümenin sağlanması; orta vadede istikrarlı yüksek büyüme hızını yakalayarak 2023 yılında ekonomik, sosyal ve siyasal yönden bir bölge lideri olmayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede Türkiye üretim veihracat seferberliğini kalıcı olarak sürdürebildiği takdirde küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alabileceğine inanmaktayız."
FUAT ÇAKIROĞLU KİMDİR:
Fuat Çakıroğlu, 1956 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İş hayatında tekstil ve giyim sanayinde faaliyet gösteren Çakıroğlu, Şahinler Holding Belteks A.Ş'de Genel Müdürlük, Sunkoteks Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerinde bulundu.
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birlikleri'nde (İTKİB) çeşitli görevler alan Fuat Çakıroğlu, Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. Tekstil sanayinin uluslararası rekabette hak ettiği yeri alması için ulusal ve uluslararası platformlarda aktif olarak çalışan Fuat Çakıroğlu, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yaşam Boyu Üstün Hizmet Belgesi ödülü aldı.
Siyasi yaşamını MHP bünyesinde sürdüren Fuat Çakıroğlu, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ( 1999-2000 ), MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ( 2000-2003 ) yaptı. 2002 yılındaki seçimlerde MHP İstanbul Millet Vekili Adayı oldu. Üniversite mezunu olanFuat Çakıroğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.
YORUMLAR