MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAZICI' HAKSIZSAM DOĞRUYU GÖSTEREN OLUNCA KARARIMI DEĞİŞTİRİRİM.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Öncü Okul Yöneticileri Derneğinde “Her Yönüyle İstanbul‘da Eğitim”i Konuştu

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAZICI' HAKSIZSAM DOĞRUYU GÖSTEREN OLUNCA KARARIMI DEĞİŞTİRİRİM.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Öncü Okul Yöneticileri Derneğinde “Her Yönüyle İstanbul‘da Eğitim”i Konuştu

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAZICI' HAKSIZSAM DOĞRUYU GÖSTEREN OLUNCA KARARIMI DEĞİŞTİRİRİM.
Editor: admin
07 Aralık 2018 - 18:32

Yönetici Sohbetlerinin Kasım Ayı Konuğu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı oldu.
Öncü Okul Yöneticileri Derneği’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Yönetici Sohbetlerinin Kasım ayı buluşması gerçekleştirildi. Her ay farklı bir konuğun davet edildiği Yönetici Sohbetlerinin Kasım ayı konu başlığı “Her Yönüyle İstanbul‘da Eğitim” oldu.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katıldığı Yönetici Sohbeti, Kadıköy Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kadıköy İlçe MEM Sadık Aslan, Ankara İl MEM Şube Müdürü Göktan Meto ve İstanbul İl MEM Şube Müdürleri İsmail Günday ve Mustafa Akhan da katıldı. Okul müdürleri, özel eğitim kurumu yöneticileri, müdür yardımcıları, eğitimciler ve öğretmenlerin katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
Program, Öncü Okul Yöneticileri Derneği Başkanı Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş’ın açılış ve selamlama konuşmalarını yaparak Derneğin faaliyetlerini ve projelerini anlatmasıyla başladı.
Yönetici Sohbetinin önemli başlıklarından ilki daha önce de gündeme gelen ve eğitim kamuoyunda geniş yankı bulan “Okul Yöneticiliği Meslek Olsun” kampanyasıydı. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kendisinin de lisans eğitiminden sonra 4 yıllık bir eğitim Yönetimi bölümü daha okuyup bunun üzerine de yüksek lisans yaptığını belirterek kesinlikle bu olmalıdır diye yanıtladı. Kaliteli bir eğitim iyi yöneticilikle olur diye ekledi.
Okul yöneticilerinin gereksiz is yükü, çok doküman gerektiren uygulama ve çalışmalar ile öğrenci eğitiminin ikinci plana atıldığı sorununa karşı Yazıcı okul yöneticiliğinde uzmanlaşma, kademe arttıkça teknik becerilerin azalması, iletişimsel becerilerin artması, okul yöneticisinin işlerin mantık ve genel çerçevesine hakim olması, bu işlerin yardımcı tarafından yürütülmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
Yazıcı, “Kendimizi yetkin hissettiğimiz alanlara yoğunlaşırız. Yönetimde de bu şekildedir. Asgari gerekli ve önemli olanların dışı için gereklidir. Bu hususta doğru iş bölümünden yararlanılır, yönetici açık alanları tespit edip destek de olur” diyerek devam etti.
Yazıcı, önemli bir planlama olan “Veli Akademileri”ne değindi. Eğitimde iyileştirmeye açık alanları tespit edip sunmaya çalıştıklarını, veli akademilerini de bu amaçla başlattıklarını, okula dayalı organizasyona hakim kılmak amacıyla bunun değerlendirilmesini istediklerini belirtti. “Okul kendi velileriyle buluşsun, velileri de sürece katalım istedik.” şeklinde konuştu.
Pansiyonlarda kalan öğrenciler için “Yurdumun Değerleri” isimli projeyi anlatan Yazıcı, “Yurtlarımızda kalan çocuklarımızın değerlerini unutmadan kalabilmelerini önemsiyoruz, Çocuklarımıza anlam ve değer yüklemek istiyoruz” dedi.
Yazıcı, “Umudum Öğretmenim” adlı çalışma ile anne babadan yoksun çocuklarımızla ilgili olarak çocuklara akademik destek sağlamayı planladıklarını söyledi. Özellikle de okul terki nedeni olan akademik sıkıntıyı ortadan kaldırmayı istediklerini belirtti.
Yazıcı, öğretmenliğin “sınıf yöneticiliği” olduğunu, uyumlu ve özgüvenli çocuk yerine bencil ve nobran çocukların yetiştiği günümüzde, öğretmenlerin sınıfta otorite olduklarını ve kendilerini değersiz hissetmemeleri gerektiğini belirtti. “Bütün egolardan sıyrılmak gereklidir” diyerek bunu sağlamanın faydalı olacağını belirtti.
Ayrıca kişisel gelişim ve ölçüm için parametreler geliştirdiklerini, veriye dayalı yönetim planlaması yaptıklarını ve bu eylem planı ile İstanbul’a yönelik stratejik hedeflerini Eylül ayında açıkladıklarını ifade etti.
Yazıcı, özel eğitim için doğru bir planlama ve anlama gerektiğini vurguladı. İlklerden olan ölçme değerlendirme merkezini kurduklarını belirtti ve il milli eğitim müdürlüklerinde öğrencilerimiz için beceri atölyesi kurulacağını söyledi. Yapılacak plan ve işler için STK‘ların etkisinin büyük ölçüde önemli olduğuna işaret etti.
Levent Yazıcı, Sohbetin kapanışında, en yakın zamanda Avrupa yakasındaki okul yöneticileri ile buluşabilecekleri ikinci bir yönetici sohbetine memnuniyetle konuk olacağını belirtti.