3 Puan Gibi 1 Puan
  • Reklam
Aytekin Akay

Aytekin Akay

Kuzeyden

3 Puan Gibi 1 Puan

15 Eylül 2024 - 22:21

Saha ve seyirci avantajının yanında bir de Şenol Güneş’le sahaya çıkan Trabzonspor maça galibiyet için çıktı. Bunu ilk 15 dakikada gösterdi. Baskılı başladı, kırmızı kartla eksik kalmasına rağmen golü de buldu. Visca’nın pozisyonu tamamen talihsizlikti. Bazıları bilerek yaptı dese de öyle değil. Hiçbir oyuncu böyle bir maçta bilerek bunu yapmaz. Trabzonspor öne geçtikten sonra geriye yaslandı ve aynen öyle devam etti. Abdullah Avcı’yla da benzer oynuyordu. Öne geç, geriye yaslan. Şenol hoca burada 10 kişi kalan takımını korumak istedi. En azından ilk devrede oyunu tutmaya çalıştı. Uğurcan, yaptığı kurtarışlarla oyunu 1-1’de tuttu. Maçın kırılma noktası Uğurcan’ın kurtarışlarıdır. 
Hem ilk hem de ikinci devrede Uğurcan sayesinde Trabzonspor oyunda kalabildi. Şenol Güneş’in elindeki oyuncu kadrosuyla fazlasını yapamazdı. Banza, Cham gibi oyuncular çok yeni ve kondisyonları az. Hatta takımın fizik kondisyonu yerlerde. Beşiktaş güçlü fizik kondisyonu yanında yetenekli ayaklarıyla hem topu dolaştırdı hem de oyunu kısa mesafede oynadı. Sol ve sağ bekleri açık gibi oynadı. Trabzonspor’un kanat bekleri, önlerindeki oyuncuların geriye yardım etmemesiyle zor anlar yaşadı. 
Maç Trabzon’da oynansa da Beşiktaş, kendi evinde gibi baskılı oynadı. Trabzonspor 10 kişi kalmasa sonuç ne olurdu? Çok değişmezdi. Trabzonspor’un yine net bir golcüsü yok. Orsiç, Visca gibi kanat oyuncularının bu performansıyla çok da üretken olamaz.
Şenol hoca, takımı eline alacak ama önce ona oyuncu lazım. İlk devrenin iyisi Bardhi’yi neden dışarı aldığını anlayamadık. Duran toplar ve ceza sahası dışından şut vuran tek oyuncu Bardhi’yi dışarı alınca takım tamamen durdu. İkinci devre Beşiktaş ile Uğurcan arasında geçti. 
1-1’lik sonuç, Trabzonspor için 3 puan kadar kıymetlidir. Beşiktaş, güçlü oyunuyla 3 puana daha yakındı. Trabzonspor bu ligin en yumuşak oyun oynayan kadrolarından biri. Şenol hoca için en kötü senaryo buydu. İstim üzerinde bir Beşiktaş var ve maçta 10 kişi kalıyorsun. Böyle bir Beşiktaş karşısında oyunu tutmak da başarıdır.

YORUMLAR